ВЕЛИКО ДРУЖЕЊЕ У „НЕКАДАШЊОЈ ЧАРШИЈИ“
29.05.2012
По традицији, Градска општина Палилула организоваће у недељу, 03. јуна 2012. године, свечаност под називом „ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ 2012“. Ова манифестација се остварује у оквиру програма славе града Ниша, „Свети цар Константин и царица Јелена“, под називом “РИМСКИ ДАНИ” 2012. Овим поводом, на конференвији за новинаре, о програму манифестације говорили су проф.др Игор Новаковић, председник општине Палилула, Милан Ђурђевић, председник Скупштине и председник Организационог одбора Палилулске вечери као и учесници програма, Марко Милановић и Драга Џинић, финалисти емисије ''Ја имам таленат' и Миша Јовић из Група ''Грош''. Општина Палилула годинама промовише традиционалне вредности дружења у „некадашњој чаршији“- каже председник Новаковић. Пре две године, обећали смо реконструкцију Палилулске пијаце, како нисмо одржали реч јер нису била обезбеђена финансијска средства, ми смо се прошле године овде на Плилулској вечери грађанима извинили али зато ове године са великим задовољством представљамо нови изглед Палилулске пијаце и овог простора на Палилулској рампи. Наши штандови ће ове године бити у оквиру Палилулске пијаце.

Програм је разноврстан, очекујемо да нас и време послужи. Позивамо грађане да посете боемсу Палилулу. По речима Милана Ђурђевића програм је веома разноврстан. Од 19,30 наступиће Црквено играчки ансамбл ''Бранко'', у 19,50 Војни оркестар Ниш. Тачно у 20,00 планирано је Свечано отварање манифестације и поздравна реч Владике нишког г.Јована и председника Градске општине Палилула проф.др Игора Новаковића. Затим су на програму Марко Милановић и Драга Џинић, финалисти емисије ''Ја имам таленат''; група ЕРИНС ФИДОЛЕ Сингидунум ирисх данце троупе, Београд; Од 21,05 наступиће Вокални састав ''Константин'' Ниш; КУДЖ ''Константин'' и КУД Света Ивановић из Хума. У 22,00 наступиће Група ''Грош''. Водитељ програма, овогодишње Палилулске вечери је Озрен Рашић. На конференцији за новинере, позив да присуствују овој манифестацији упутили су и извођачи програма, Марко Милановић и Драга Џинић. Они су најавили да ће отпевати по две арије и имати заједнички наступ-интерпретацију једне арије. Миша Јовић је изразио задовољство што је ансамбл „Грош“, ове године део Палилулске вечери. Ми смо ту да да направили спој између староградске музике и оне коју данас можемо чути на малим екранима. Део нашег програма биће намењен и млађој популацији-рекао је Јовић .

Од пратећих манифестација, на штанду општине Палилула биће одржана промоција Палилуских новина број 4; Изложба фотографија „Старе куће Србије“ Славише Живковића из Трбушнице, из братске општине Лазаревац. На импровизованој бини у Епископској улици-Чика Жикин корнер, одвијаће се програм под руководством Живојина Исаковића Чокалије.